het nieuwe werken_deel 1

 

Voor de Postbank Leeuwarden, afdeling directie en ondersteunende diensten, hebben we in de kantoortoren ’Verlaat’ van architect Bonnema 9 verdiepingen van ca. 550 m2 gerenoveerd en voorzien van een nieuw interieur volgens het concept ’Het Nieuwe Werken’ van Veldhoen + Company.

Dit betrof het HOMe-project (Huisvesting Op Maat) en zijn de traditioneel ingerichte ’cellenkantoren’ veranderd in innovatieve werkplekomgevingen. Het concept ’Het Nieuwe Werken’ hebben we vertaald naar een ruimtelijk ontwerp met een variatie aan verschillende type werkomgevingen.

Hierdoor hebben de medewerkers de vrije keuze om bij een type activiteit een passende werkplek te kiezen. Na gebleken succes is het concept doorvertaald naar andere afdelingen en meerdere vestigingen. De ruimtebezetting is toegenomen en door het flexibel gebruik van de werkomgeving zijn de verhuisbewegingen afgenomen.

De ruimte wordt zowel vanuit de kern, als vanuit de gevel indirect verlicht. Hiervoor zijn speciale armaturen ontworpen, waardoor de lichtbundels gelijkmatig een brede bundel vormen. Hierdoor wordt met een lijnverlichtingsarmatuur een een lichtbundel van ca. drie meter bereikt. Voor de plafonds is een diagonaal raster ontworpen. Hierdoor zijn de wanden vrij in de ruimte te plaatsen en zonder braak- of schade ook te verplaatsen.

Het plafond is voorzien van metalen plafondtegels van één meter twintig in het vierkant, welke door water gekoeld worden. Door middel van microperforatie en akoestische vulling wordt het geluidsniveau in de open werkruimte voldoende gereduceerd.Na gebleken succes is het ontwerp binnen de Postbank verder uitgerold.

Speciaal voor de Postbank is een meubel ontworpen, welke tegelijkertijd het delen van een werkplek en een persoonlijke voorkeur van instelling kan ondersteunen. Klik hier voor meer informatie over het meubel.Locatie

Opdrachtgever

particulier

Oplevering

1997

Project soort

interieur bestaande bouw

Oppervlak

5.000-10.000 m2

Thema

Interactief

Samenwerking

Leveranciers

Toepassingen